Skrevet 14.02.2011 kl.12:11. Ligger i kategorien Blogg

1


Happy Valentine!

Historien bak Valentines dagen

Valentines Dagen oppstod på romerrikets tid. I det gamle Roma var 14. februar den dag da man hedret Juno, de romerske guders og gudinners dronning. Romerne kjente henne også som kvinnens og ekteskapets gudinne. Dagen etter, 15. februar, startet feiringen av en fest til ære for Lupercalia.

Unge gutter og jenter levde strengt atskilt. Imidlertid ble det praktisert en skikk som omfattet navnetrekking. Kvelden før Lupercalia-festen begynte ble navnene til de romerske pikene skrevet på papirlapper og plassert i krukker. Hver av guttene trakk så et navn fra krukken som han så ble ?partner? med så lenge festen varte. Noen ganger varte parforholdet et helt år, og ofte endte det med forelskelse og ekteskap.

Under keiser Claudius II ble Roma innblandet i mye blodig og upopulær krigføring. ?Claudius den onde? fikk etter hvert problemer med å få nye frivillige til sine militære styrker. Han mente at grunnen var at romerne nølte med å forlate sine kjærester og familier, og gikk til det skritt å oppheve alle forlovelser og ekteskap i Roma. Den gode St. Valentine var en tempelprest i Roma. Sammen med St. Marius kom han de kristne martyrene til unnsetning ved å vie forelskede par i all hemmelighet. For denne gode gjerning ble han arrestert og slept fram til Romas prefekt, som idømte ham døden ved klubbing og halshugging. Han døde som martyr den 14. februar i ca. år 270.
(Kilde)

Så dette er det altså vi feirer. 
Selv syns jeg Valentine er en kjempekoselig, en hel dag du kan sette av til bare kos sammen med kjæresten. det med roseblader på sengen er vell kanskje mer på film, men det å dra ut å spise eller på kino.

håper alle får en kjempe fin dag <3
Jeg gleder meg ihvertfall en masse til å møte kjæresten min i dag <3

-Jeannette

 

 

Skrevet 07.02.2011 kl.13:21. Ligger i kategorien Blogg

1


Har du noengang blitt mobbet?

Hva er egentlig mobbing?


Bilde hentet fra http://www.safenetwork.org/Bully_Prevention_In_Schools.htm

Det norske arbeidstilsynet legger følgende til grunn: Det er mobbing når en person gjentatte ganger og over tid utsettes for negative handlinger. Dette kan dreie seg om trakassering, plaging, utfrysing, sårende erting o.l. Det er typisk for situasjonen at offeret ikke er i stand til å forsvare seg.

Selv har jeg ikke blitt mobbet i noen stor grad, jeg har hatt noen episoder hvor jeg er blitt mobbet av en x på ungdomskolen, og en epesode på barneskolen, men dette ser jeg selv ikke på som så veldig ille, mange har det værre.


Det som hjalp meg gjennom de epesodene var å snakke med faren min, som fortalte meg at jeg måtte "slå tilbake", selfølgelig ikke fysisk, men verbalt. Han hjalp meg også avgjøre hva jeg burde si for ikke at dette ikke skulle slå tilbake på meg selv. Jeg gjorde som han sa, jeg sto imot, jeg snakket direkte til personene i plenum (forran hele klassen). Jeg husker veldig godt hvor nervøs jeg var før jeg konfronterte personen, hendene mine skalv veldig. Jeg kjente meg kvalm, det kjentes ut som hele kroppen min sto i brann, men jeg valgte å stå opp mot mobbern. Og av dette er jeg stolt.

Det er ikke lett, tvertimot, men ingen har noengang "mobbet" meg igjen. Jeg sier ikke at dette er noe som fungerer for alle, men det virket for meg, kanskje det kan virke for deg også?


Bildet er hentet fra weheartit

Jeg rådet en venninne av meg gjøre det samme, men hun turte ikke, men hoss henne dreide det seg heller ikke bare om enkelte personer som mobbet henne, men en hel klasse som til stadighet hang henne ut, og mobbet henne.

Jeg blir så trist av å tenke på det. Hvordan kan noen være så slemme og ondsinnet mot et medmenneske?
I mange tilfeller er grunnen til at mobbere mobber, at de selv er usikker på seg selv og må derfor trykke ned andre mennesker for selv å føle seg bra, noe som selvfølgelig er utrolig trist.

Jeg leste denne artikkelen i dag, jeg ble rett og slett helt forferdet over hvor ondsinnet og hvor lite medfølelse disse menneskene hadde, selv skjønner jeg ikke hvordan noen kan gjøre noe sånn og få såve godt om nettene. Jeg blir så sint når jeg ser sånt! Hvordan er det mulig?

Kjenner du noen som blir mobbet, gi beskjeden videre. Det finnes steder hvor du kan få hjelp Ung.no eller Psykisk helse

Ser du noen bli mobbet, grip inn !

-Jeannette

 

Skrevet 07.02.2011 kl.09:36. Ligger i kategorien Blogg

0

Mattis -Hulken- Mikkelsen :P

Fotograf: Jeannette Krohn

Det å ta undervannsbilder er ikke lett i utgangspunktet, men når modellene dine i tillegg er i bevegelse til en hver tid er det nesten umulig å få noen vendig gode bilder, men er ganske fornøyd med bildet av Mattis ;)

-Jeannette

Skrevet 03.02.2011 kl.11:13. Ligger i kategorien Blogg

2
Modeller: Molde Undervannsrugby 
Fotograf: Jeannette Krohn

Det å ta undervanns bilder er ikke lett, langt ifra, det er veldig vanskelig, å spesielt når man selv er under vann, og ikke har dykker utstyr på, men svømmeføtter å dykkermaske. Dette ble da altså resultatet på de første bildene med den nye undervannsposen som jeg har. Men satser på at de neste blir bedre ;)

-Jeannette

hits